Переселенці України Переселенці України

​Як залишитися у Чехії без права на тимчасовий захист: оформлення візи толерантності

​Як залишитися у Чехії без права на тимчасовий захист: оформлення візи толерантності

Українці, які не мають права на тимчасовий захист у Чехії та не можуть повернутися до України або іншої країни, можуть отримати візу толерантності. Ця віза дозволяє тривале перебування в країні, повідомляє "Переселенці України" з посиланням на proukrainu.blesk.cz.

Віза толерантності видається на термін понад 90 днів і може бути актуальною для тих, хто не має права на захист через наявність іншої довготривалої візи країни ЄС.

Як повідомляє чеське МВС, отримати візу толерантності можна у відділенні OAMP (Департамент надання притулку і міграційної політики МВС Чехії). Документи потрібно подавати особисто.

Для оформлення візи необхідно:

  1. Попередньо заповнена анкета (завантажити можна тут).
  2. Документ про наявність житла (письмове підтвердження або договір оренди).
  3. Гербова марка на суму 300 крон за прийняття заявки (придбати можна тільки у відділеннях Чеської пошти).
  4. Фотографія паспортного розміру (45 х 35 мм).
  5. Закордонний паспорт (за наявності).
  6. Документи, які підтверджують наявність перешкоди для виїзду з Чехії. Цей документ можна замінити афідевітом (свідченням під присягою) з причиною, наприклад, російським вторгненням в Україну.

Заяву розглядатимуть протягом 30 днів, а повідомлення про рішення буде надіслано поштою. Як зазначається на сайті МВС, віза з метою толерантності, видана у зв'язку зі збройним конфліктом в Україні, не втрачає чинності при виїзді з території Чехії.

Віза толерантності відрізняється від тимчасового захисту. Ті, хто отримує таку візу, не мають права на державне медичне страхування, не можуть подати заяву на гуманітарну допомогу і не мають вільного доступу до ринку праці (потрібно звертатися за дозволом на роботу).

+1
09:35
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Посещая этот сайт, вы соглашаетесь с тем, что мы используем файлы cookie.