Переселенці України Переселенці України

​Умови подання документів у паспортних сервісах за кордоном змінилися: деталі

​Умови подання документів у паспортних сервісах за кордоном змінилися: деталі

У закордонних підрозділах ДП "Документ" відновлюється порядок "живої черги" для оформлення документів. Подати заяву без попереднього запису можна з 22 травня.

Однак частина українських громадян за кордоном наразі не зможе скористатися послугами паспортних сервісів, повідомляє соціальна мережа "Переселенці України" з посиланням на pasport.org.ua.

У центрах "Паспортного сервісу" за кордоном відновили порядок "живої черги" для подачі заяв-анкет на оформлення документів. З 15 квітня діяв лише онлайн-запис для отримання послуг у всіх закордонних підрозділах ДП "Документ".

Українці в Стамбулі можуть подати заяву на оформлення документів лише до 24 травня. З 25 травня до 30 вересня 2024 року мобільні комплекси в цьому місті працюватимуть лише для видачі готових документів, оформлених до 24 травня. Це пов'язано з початком процесу припинення діяльності підрозділу ДП "Документ" у Туреччині.

Також у паспортних сервісах за кордоном наразі не приймають заяви на оформлення документів у чоловіків призовного віку. З 18 травня 2024 року оформлення паспортних документів для чоловіків від 18 до 60 років здійснюватиметься за умови наявності військово-облікових документів.

"Порядок визначення дійсності військово-облікових документів на сьогоднішній день не встановлений. У зв'язку з цим прийом документів від цієї категорії чоловіків тимчасово припиняється до прийняття відповідної постанови", - зазначено на сайті "Паспортного сервісу".

Детальні роз'яснення щодо нового порядку отримання послуг будуть опубліковані на офіційних ресурсах ДП "Документ".

+1
15:30

Довідник

Посольство України в Турецькій Республіці
Країна:
Адреса:
Тунисская Республика, 1002, г.Туніс, Нотр Дам, ул. Сент Фюльжанс, 7
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Посещая этот сайт, вы соглашаетесь с тем, что мы используем файлы cookie.